Drømmer du om at blive designer?

Er du iderig, visuel eller kreativ? Elsker du at se dine spændende ideer blive til virkelighed? Så kan det være, at der er en lille designer gemt i dig! Som designer får du lov til at arbejde kreativt, materielt, konstruerende og visuelt på mange forskellige måder. Er du interesseret i, at lære mere om, hvordan du tager det første spændende skridt inden for designer verdenen? Så læs med her og bliv inspireret til en uddannelse som designer.

Hvad vil det sige at være designer?

At være designer tilbyder en bred vifte af mange forskellige former for arbejde. En designer kan arbejde med tøj, illustrationer, bygninger og meget meget mere. Det handler grundlæggende om, at formgive noget ud fra ens egne kreative ideer. Derfor breder design sig bredt over en vifte af professioner som eksempelvis omfatter: møbeldesign, tøjdesign, bygningsdesign, multimediedesign og meget mere. Når man er designer kan man derfor arbejde med rigtig mange forskellige ting på mange forskellige arbejdspladser. Det kan for eksempel være ved at design tøj eller smykker til butikker, at designe logoer til forskellige firmaer, designe websteder eller skabe designs til bygningskonstruktioner. Mulighederne er endeløse med denne spændende form for profession.

Start din kreative rejse ind i designverdenen

Er du helt bidt af design? Så er det nu, at du kan tage det første skridt mod en fremtid som designer. Hvis du drømmer om en uddannelse som designer, så er det en god ide, at blive klog på designerverdenen og øve dig i dens mange færdigheder. Der er rift om designeruddannelsen, så det handler om at være dedikeret til faget, hvis man ønsker en uddannelse som designer. Et perfekt sted at starte med at udvikle sine færdigheder kunne være på en design efterskole. Der findes naturligvis en fantastisk efterskole med designlinje til dig, som gerne vil påbegynde din kreative drøm inden for en uddannelse som designer. På efterskoler finder du designlinjer, hvor du kommer du til at nørde med moodboard, brainstorming, storyboard og kreative sjove designideer. En efterskole er den perfekte legeplads til de kreative hoveder, som ønsker at udvikle sig og gøre sig klogere på den visuelle verden.

Hvad lærer men på en designlinje?

Som design elev kommer du bl.a. til at blive klog på ideudvikling og designbegreber som æstetik, sansning, form og konstruktion. Derudover kommer du til at blive øvet i at lave mindmaps og storyboard samt planlægge og designe ud fra disse. Ydermere kan du komme til at lære at 3D printe, bygge 3D modeller og arbejde på forskellige digitale platformer. Elsker du at snuse, mærke og smage på design? Design findes over alt i hele verden, og inspiration er der nok at hente af. Design handler ikke blot om at sidde og nørkle og tegne en masse på papir. Det handler også om at opleve og sanse det æstetiske, som er overalt omkring os. På en uddannelse som designer vil du bruge masser af tid udendørs, hvor du kommer til at opleve smukke designs og kreative konstruktioner rundt omkring i Danmark.

Er en designuddannelse noget for dig?

Hvis du har en krøllet hjerne, en passion for det kreative og motivation for hårdt arbejde og teamwork så er en uddannelse som designer med garanti den rette vej for dig. Du kommer rigtig godt fra start på dit eventyr med en opstart på efterskole for design. Her kan du lære de basale teorier og kunnen inden for design, så du er klædt godt på til en uddannelse som designer.
Hvis du er klar til at udfolde dine kreative visioner, så tag et kig på dine muligheder og søg ind på en design efterskole allerede i dag.