Disse steder kan du lære mere om iværksætteri

Det er altid spændende at lære noget nyt, og mange ønsker at starte deres egen virksomhed. Hvorfor ikke kombinere de to ting og lære noget om iværksætteri? Man kan enten lære om andre folks historier eller lære en del af de praktiske aspekter. I denne artikel fokuserer vi på de mere praktiske aspekter såsom regnskab.

 

Amino.dk

Amino.dk er et meget populært forum for danske iværksættere, hvor de har mulighed for at stille spørgsmål og besvare hinandens spørgsmål. Der kommer en del spørgsmål ind daglig, og der er helt sikkert noget, du kan bruge. Har du generelle spørgsmål, kan du også stille dem derinde.

 

Det koster intet at oprette en bruger, og det er også gratis at lave et indlæg derinde. Når en person svarer, modtager du som udgangspunkt en notifikation via email. Kvaliteten af indlæggene er generelt meget høj, så du kan lære en del derinde. Der kommer også såkaldte ekspertindlæg til tider, der minder mere om blogindlæg end indlæg på et forum.

 

Sammenligningssider

Selv om sammenligningssider er beregnet til at sammenligne priserne på forskellige ting, så kan du stadigvæk få en masse information på dem. Det er i deres interesse at give dig så meget information om det de sammenligner som muligt. Derfor har de oftest meget god information om en meget specifikt ting. Her indhenter de typisk information fra mange forskellige kilder.

 

Et meget godt eksempel på ovenstående hjemmesiden her, der sammenligner priserne på en erhvervskonto og giver dig rigtig meget information om dem, som du ville have svært ved at finde andre steder.

 

Grupper på Facebook

Der er grupper på Facebook for alt, og der er bestemt ikke mangel på grupper om iværksætteri og start ups. De helt store grupper hedder UngIværk og Iværksætternetværk (IVN). Herinde kan du stille generelle og specifikke spørgsmål. Det fungerer på samme måde som at lave et opslag på Facebook, og det er igen helt gratis.

 

Undrer du dig over specifikke emner, så er der også de mere specifikke grupper som “Spørg en Jurist”, “Spørg en Advokat” eller “Spørg en Revisor”, hvor man kan stille spørgsmål til fagfolk. I visse grupper er det tilladt at svare, selv om man ikke har den nødvendige titel. Dette bør du være opmærksom på, inden du tager alt for gode varer.

 

Generelt kan der siges, at der i Danmark er rigtig mange ressourcer til iværksættere. For at lære om emnet kan du altså stille dine egne spørgsmål eller lære andres spørgsmål og svar. Det vigtigste er, at du lærer noget nyt. Selv om du ikke kan gøre alt selv, så kan du gøre overraskende mange ting selv – specielt hvis du ikke er bange for at lære om nye ting. Et eksempel kunne være bogføring. Der kan være mange penge at spare, hvis du selv kan finde ud af at bogføre.